mackievics

Macki Mackievics nagyvilági kalandjai

Friss topikok

  • Mackievics: Koszonom szepen mindenkinek. :) (2009.04.18. 06:35) Mennyi? 30.
  • Gentle Ginger: Boldog T-Day-t! :) Welcome to Club 30's! (2009.04.17. 09:16) 15. nap
  • Mackievics: @Gentle Ginger: Sajnos a forgatocsoport otthon maradt, de majd megnezem, mit tehetek az ugy erdeke... (2009.04.16. 06:51) 14. nap
  • Mackievics: @Shinanai: Buckalakokkal szerencsere nem talalkoztunk. Nagyobb hordakban sotetedes utan rank is ta... (2009.04.15. 13:35) 9. nap
  • Mackievics: @Corruptor: Kell hozza egy jol fizeto munkahely. Allampolgar ugy sem lehetsz, de egy angol/ausztra... (2009.04.14. 05:48) 11. nap

Linkblog

Archívum

4. nap

2009.04.07. 13:39 Mackievics

Vasarnap, munkanap.

Mivel vendeglatoim aktiv munkavallalok ebben az orszagban, munkanap leven a gyarban a helyuk: Adam a repterre megy egy egesz napos treningre, Aniko pedig a szepsegszalonba reggel 9-re. Alig ebredek fel mikozben keszulodnek es a alvas folytatasa utani vagy felulkerekedik minden mason. Valaszthatok. Beviszem Anikot dolgozni, aztan csinalok, amit akarok este 6-ig, amikor is erte kell mennem vagy itthon maradok es elintezek ezt-azt. Mivel meg ket heti programot kell szerveznem magamnak, utobbit valasztom. Kapok egy kezzel rajzolt - amde nagyon preciz - terkepet a kozeli Spinney's-hez vezeto utrol, hogy odatalaljak, ha komolyan el akarok setalni oda. (A Spinney's-ben lehet kapni azokat az elelmiszereket, hozzavalokat, amikhez az europai emberek vannak szokva. Kb. minden kaphato, ami Londonban a boltok polcain megtalalhato. Alkohol nincs, disznohus kulon Pork for Non-Muslims feliratu helysegben.) Aniko el, en maradok.

Osszeszedem magam, kicsit elpakolok a lakasban es elmosogatok. Megirom az elozo ket posztot, megnezem a leveleimet.

Delutan raszanom magam, hogy az Adam rajzolta "muholdkep" alapjan megprobaljak eljutni az europai aruk mekkajaba. Kimegyek itt, atmegyek a korfogalmon... aztan egyenesen, aztan a masik korforgalomnal ki jobbra, masodik utca parkolo, Spinney's.
De valami nem stimmel, nem ott vagyok, ahol lennem kene. Kicsit boklaszom meg a kornyeken, baratkozom a helyi lakosokkal, de ok nem tudnak rola, hogy lenne ilyen bolt a kozelben. Ajanlgatnak viszont egy Al Madina Supermarketet, de nem ertik, nekem marpedig csak a Barilla teszta a jo. Vegul elhatarozom, hazamegyek es jol megnezem majd a Google Maps-en, hova is kell mennem pontosan. Spinney's oldalon nincs fent a cim, a Google vonatkozo muholdkepe nagyon regi, az International City nevu lakopark meg csak epulofelben latszik rajta. Vagy megprobalom ujra, vagy elismerem, hogy ebben az orszagban nem tudok megfeleloen navigalni. Proba ujra, de most segitsegemre van ket feher testverem, akikkel a folyoson futok ossze. Angolok, ausztalok? Ki tudja, mindenesetre a Hi-ra Hi a valasz es tudnak a boltrol: az Int'l City China nevu negyedeben van. Elmondjak, hogy lehet odajutni. De ez sajnos nem az a bolt, ahova Adammal mentunk par napja, ugyhogy gyorsan torlom a frissen "feltoltott" itinert. Beszelek Adammal es Anikoval is, kerdezem melyik negyedben van a Spinney's. A Spain nevuben - hangzik a valasz mindket helyrol. No, akkor Int'l City terkep kereses a neten, es irany a Spanyol szekcio. En a Persia blokk 04-es szamu hazaban lakom, elsetalok a France tombbe, majd at "Spanyolfoldre". Nem ismerosek a hazak, Adam hiv, merre vagyok, mert o mindjart hazaer. Mondom neki, epp a ket orszag hataran, de mivel a celomat nem fogom megtalalni, megkoszonnem, ha felvenne valahol. Kis kergetozes utan ez valosagga is valik. Megbeszeljuk, hogy menjunk be a varosba es egyunk valamit. De elotte meg bebizonyitja, hogy a terkep igenis jo volt, es en voltam a bena. Vegigmegyunk autoval a terkep szerinti utvonalon es tenyleg jo. Ott az uzlet, ahol lennie kell. Rajovok, hogy csak egyetlen egy helyen rontottam el, de azt rogton az ut elejen. Elegtelen, leulhetek.

Mire Festival City-be erunk mar jobb kedvem van, plane amikor kitalaljuk, hogy az esti vacsora Tony Roma konyhajabol kerul ki. Azsiai hostessunk bajosan mosolyogva kozli a napi leves ajanlatot, amit nem tudunk visszautasitani. Hogy ez neki vagy a leveseknek koszonheto, nem erdekes. A francia hagymaleves mindenesetre nagyon finom, amit egy - meg pazarabb - salata kovet. Kaja utan beugrunk meg a HyperPanda nevu szupermarketbe bevasarolni a kovetkezo hetre. Hazafele megkapom a Subaru kulcsat, en vezetek. A Legacy 3 literes boxer 6-os, szinten automata. Leszamitva, hogy ez normal szemelyauto meretu es jobban megy, mint a Discovery nincs kulonbseg a vezetesi elmenyt tekintve. Na persze, amikor a piros lampanal ket hatalmas terepjaro fog kozre rajovok, miert is preferaljak a nagy autokat az itt elok.

Elobb erunk haza, mint Aniko, de o is befut egy ora mulva. Kozli, hogy holnap csak 2-re kell mennie, ugyhogy delelott megmutatja, hogy milyen uton kell dolgozni vinnem, hova tudok elmenni napkozben es milyen uton tudok visszajutni a szalonhoz. Kicsit meg beszelgetunk, majd ki elobb, ki utobb, de vegul mindannyian agyba kerulunk.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mackievics.blog.hu/api/trackback/id/tr71051715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stn 2009.04.08. 20:17:42

a szubi boxer 6-os... és üdv Ádámnak

Mackievics 2009.04.08. 21:21:04

@stn: javitva, koszi. Adamek is udvozolnek.
süti beállítások módosítása