mackievics

Macki Mackievics nagyvilági kalandjai

Friss topikok

  • Mackievics: Koszonom szepen mindenkinek. :) (2009.04.18. 06:35) Mennyi? 30.
  • Gentle Ginger: Boldog T-Day-t! :) Welcome to Club 30's! (2009.04.17. 09:16) 15. nap
  • Mackievics: @Gentle Ginger: Sajnos a forgatocsoport otthon maradt, de majd megnezem, mit tehetek az ugy erdeke... (2009.04.16. 06:51) 14. nap
  • Mackievics: @Shinanai: Buckalakokkal szerencsere nem talalkoztunk. Nagyobb hordakban sotetedes utan rank is ta... (2009.04.15. 13:35) 9. nap
  • Mackievics: @Corruptor: Kell hozza egy jol fizeto munkahely. Allampolgar ugy sem lehetsz, de egy angol/ausztra... (2009.04.14. 05:48) 11. nap

Linkblog

Archívum

Elozmenyek

2009.04.02. 10:28 Mackievics

Evek ota beszelgetunk Adam baratommal, hogy ideje lenne meglatogatnom oket Dubaiban, de egeszen eddig erre nem kerulhetett sor. Tavaly, Adam es Aniko eskuvojet kovetoen vegul megbeszeltuk, hogy marpedig iden tavasszal mennem kell. Meg is egyeztunk egy marcius vege es aprilis eleje koruli idopontban, amikor meg nincs elviselhetetlenul nagy hoseg, ugyanakkor a tenger vize mar alkalmas a furdesre.

A megbeszelt dolgok ugye mindaddig csak szavak maradnak, amig valamilyen tett nem tarsul hozzajuk. Esetemben a repulojegy megvetele volt az elso konkret cselekedet, ami utan mar magam is elhittem: szabadsagra megyek.

Mivel a tavalyi szabadsagkeretem kb 70%-a megmaradt az ev vegen, kulonosebben nem volt nehez elfogadtatni a munkahelyemen, hogy marpedig en most kiveszem a rendelkezesre allo szabadnapjaim jelentos hanyadat.

Mivel a vizum - kiallitasatol szamitva - 60 napon beluli belepesre jogosit, ezert nem kezdhettem el azonnal intezni, es "amugy is csak 3-4 nap, mig elkeszul" - mondtak.
Nyilvan nem igy tortent. Eltelt egy het, eltelt megegy, majd egyszercsak lett vizumom is.
A vizum maga elektronikus, nem kerul bele az utlevelbe, es a kedves utazo is csak egy webbongeszobol kinyomtatott "papirt" kap arrol, hogy az orszagba valo belepeskor jo esellyel nem fogjak visszaforditani a feher haloinges kreolboru kozszolgak.

Utasbiztositas nelkul szinten nem ajanlatos elindulni - raadasul amiota egy harmadik vilagbeli fejlodo orszag eves koltsegvetesevel vetekedo lakashitelt fizetek - nem volt kerdes, hogy a legmagasabb szintu es legkedvezotlenebb aru biztositasra van szuksegem.
Valamit valamiert.

A helyi fizetoeszkoz a Dirham. Egy Dirham arfolyamtol fuggoen 50-60 Forintnak felel meg, az Amerikai Dollart viszont fix arfolyamon valtjak Dirhamra es vissza. Biztos nem veletlen, gondoljunk csak arra hogy az olaj hordonkenti ara is Amerikai Dollarban van megadva.
Ugye mondanom sem kell, hogy a helyi fizetoeszkozt dollarra valtani is a "legjobbkor" sikerult. Kozvetlenul azutan, hogy mind a S&P, mind a Moody's leminositette kishazankat.
Ez van. IJTE. Ezt sorsolta a gep.

Mivel a beavatottak tudtak rola, hogy aprilis 1-en (igen, a kolteszet vilagnapjan) Dubaiba megyek meg is ragadtak az alkalmat, hogy a "Szallito" elvigye mindazt, amit el szeretnenek juttatni szeretett fiuknak/lanyuknak Budapesttol 4300 km-re. Igy kerult a borondombe  disznotoros, fustolt sonka, turo-rudi, es sok minden egyeb, ami itt nem beszerezheto.
Mivel tudtam, hogy 20 kilogramm a megengedett tomeg a feladott poggyasz eseteben, elore feltem, hogy tulsulyos lesz a borondom. Minden plusz kilogramm 30 Euroba kerul. Igazan barati. De ha Londonbol haza tudtam hozni egy 37 kilos csomagot ugy, hogy egy arva petakot sem fizettem ra, akkor csak meg fogom tudni oldani valahogy ez alkalommal is.

Mivel borondom terfogatanak nagy reszet az akkuratusan becsomagolt hasznos teher teszi ki, sajat erdekeimet kenytelen vagyok hatterbe szoritani. Azt a keves ruhanemut, amit viszek, eleg osszekesziteni, bepakolni raer reggel is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mackievics.blog.hu/api/trackback/id/tr581041370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corruptor 2009.04.03. 11:32:58

Motyo wazz. Képek nyista? :-)

Don.
süti beállítások módosítása