mackievics

Macki Mackievics nagyvilági kalandjai

Friss topikok

  • Mackievics: Koszonom szepen mindenkinek. :) (2009.04.18. 06:35) Mennyi? 30.
  • Gentle Ginger: Boldog T-Day-t! :) Welcome to Club 30's! (2009.04.17. 09:16) 15. nap
  • Mackievics: @Gentle Ginger: Sajnos a forgatocsoport otthon maradt, de majd megnezem, mit tehetek az ugy erdeke... (2009.04.16. 06:51) 14. nap
  • Mackievics: @Shinanai: Buckalakokkal szerencsere nem talalkoztunk. Nagyobb hordakban sotetedes utan rank is ta... (2009.04.15. 13:35) 9. nap
  • Mackievics: @Corruptor: Kell hozza egy jol fizeto munkahely. Allampolgar ugy sem lehetsz, de egy angol/ausztra... (2009.04.14. 05:48) 11. nap

Linkblog

Archívum

3. nap

2009.04.05. 11:10 Mackievics

Mivel tegnap csak Aniko dolgozott, ezert a napi idegenvezeto szerepet Adam toltotte be. Mivel a jovo hettol gyakorlatilag magamra leszek utalva a szorgos munkanapokon, ideje volt megismerni az itteni kozlekedesi lehetosegeket.

A "kozossegi jarmuvek" kozul mindenkepp erdemes megemliteni a buszhalozatot. A jarmuvek es megalloik egytol-egyig legkondicionaltak. Nem csoda, hisz 50 fokban varni a buszra osi szokas es aki ezt teszi, sikeres ember nem lehet. Itt pedig szeretik, ha a latszat az ellenkezojet sugallja.

Mint az itteniek 95%-anak, nekem is az auto fogja jelenteni a fo kozlekedesi eszkozt, ugyhogy ideje volt beulnom a volan moge es bevenni magam a varosi forgalom kaotikus rendszerebe.
Az auto, mely hu tarsam lesz a kovetkezo ket hetben nem mas, mint egy Land Rover Discovery terepjaro. Megemelt hasmagassaggal es egy benzinfalo V8-as aggregattal a motorhazteto alatt, az eroatvitelrol pedig egy 4 fokozatu automata valto gondoskodik.

Beulok a volan moge, nehany kerdes Adamhoz az automata valto kapcsan, merthogy meg "Automata-szuz" vagyok. Elmondja, amit tudni kell, majd elindulunk. A bal lab a vezetes szempontjabol feleslegesse valik, de ezt rovid idon belul megszokom. Kihajtunk a lakoovezetbol, majd fel egy - a varosba vezeto - autopalya "bekotoutjara". Legalabb 2 x 5 sav, majd fel az E44-re a Hatta/Oman Highway-re. Menetiranyonkent plusz 3 sav.

Amire mindenkepp figyelni kell, az a sebessegkorlatozas. Sok az automata traffipax, de meltanyos a buntetes dija, osszhangban van a sebessegtullepes mertekevel.

Par perc utan feltunik a horizonton a Burj Dubai, a vilag legmagasabb toronyepulete.
A latszat, a kirakatjelleg itt nagyon fontos. Dubai hires arrol, hogy - penz amugy sem szamit alapon -  extravagans epuleteket, epitmenyeket tudhat magaenak. Hogy a Burj Dubai meg sokaig a vilag legmagasabb epulete legyen, ugy van megepitve, hogy barmikor hozza tudjanak meg toldani nehany metert. Jelenlegi magassaga 818 meter az antenna csucsaig mikozben 160 emeletet foglal magaban.

 Elso uticelunk a Mall of the Emirates, merthogy meg mindig keves ruham van. Korbejarunk nehany uzletet, de semmi hasznalhato. Viszont beigazolodik, hogy a regi Dubaihoz kepest, a mai egyatalan nem olcso, plane ugy, ha figyelembe vesszuk, itt nincsenek adok. Nagyjabol a hazai arak jellemzoek, bar vannak erdekessegek. Egy barna borov, rajta a cimke, hogy 300 Dirham. Eladotol megkerdezve, mar csak 75. :) Adamtol tudom meg, hogy nem egyedi eset, gyakran elnek ezzel a modszerrel ereztetve a vevovel, hogy jo boltot csinal. Mivel a kinalat nem tul meggyozo, megyunk tovabb, de elotte meg megnezzuk a fedett sipalyat, ahova majd elmegyunk valamelyik nap.

Ehesek vagyunk, irany a Johnny Rockets. Adam figyelmeztet, hogy nagyok a hamburgerek es a Double Rocket kulonosen az. Persze o nem tudja, hogy Marika neni hamburgerei meg nagyobbak, igaz kevesbe tartalmasak es ha azt meg tudtam enni ezzel sem lesz gond. Nincs is.

A szomszedos boltban veszunk nekem egy kalapot, es egy inget, majd vamos a la playa, irany a part, ahol egyelore csak korulnezunk. Kicsi obol, jobbrol egy bazi nagy teherhajo a kikoto szelen. Nehanyan a vizben, a parton alig. Nem teljesen alkalmatlan a strandolasra, de nem ez a megfelelo hely - ugy velem. Itt er minket Aniko hivasa, akivel a City Center plazaban talalkozunk. Iszunk egy kavet, majd utunkat a Bur Dubai fele vesszuk, ahol "bazarsor" talalhato. Szamomra kicsit furcsa, hogy ezen emberektol akarkinek is van batorsaga vasarolni. A kirakatokban tomenytelen mennyisegu porteka, leginkabb elektronikai cikkek, ekszerek, orak. Odabent 4-5 indai, pakisztani arc varja az erdeklodo vevoket. Egyes uzlethalozathoz tartozo boltok arai megegyeznek a plaza-beliekkel, sok helyen pedig alku targyat kepezi a termek vetelara. Alkudni kotelezo. Lesz is benne reszem a jovoben, ugyerzem.

Egy gyors taplalkozas, majd irany a parkolo, ahol az autot hagytuk. Mikor bealltam csak egyik oldalrol alltak mellettem, most pedig mindket oldalon parkolnak. Meg nem szoktam meg az auto mereteit, ugyhogy Adam navigal. A parkolo maga egy ures telek, bodeval a bejaratnal. A maga nemeben igenytelen, nem ugy mint a hofeher Rolls-Royce Phantom, ami szinten odabent parkol. Elindulunk visszafele a City Center-be, felvenni Aniko autojat, majd hazafele vesszuk az iranyt. Kezd ismerosse valni a kornyek, hazatalalni menni fog.

Aniko ramver nehany percet a Subaruval, de mig o parkolot keres, mi konnyen parkolunk vissza a jardara. Terepjaroval konnyu. Elmegyunk meg Adam kivasalt ruhaiert, amiket ket napja adtunk be, majd fel a lakasba, ahol egy-ket oran belul eltesszuk magunkat masnapra.

Mivel a gepem akksija elozo ejjel lemerult, kepek errol a naprol nincsenek. Persze nem most voltam utoljara ezeken a helyeken, ugyhogy ami kesik, az majd jon valamikor...

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mackievics.blog.hu/api/trackback/id/tr21047194

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corruptor 2009.04.06. 13:03:32

Üdv néked Consigliere.

Hazajöveteledkor bal lábadat írásaid alapján levágjuk, hasznát úgy sem vennéd :-)

A fotók viszont eltűntek úgy ahogy vannak. Sem IE, sem FF alatt nem láthatók. Nagyon kihúzhattada gyufát a EAE titkosszolgálatánál.
Egy különítmény úton van Sziciliából, hogy rendet tegyen :-)

jaszi72 2009.04.06. 20:41:34

Szia Motyo!

Hat nem semmi egy helyen vagy. Egyszer en is elmegyek oda kedvet kaptam hozza. Egyebkent az emberek kedvesek mindenkivel? Ja a fenykepeket en sem latom de az albumot megneztem es miattad regisztralnom kellet erre az oldalra, hogy tudjak irni. Remelem talalsz valami jo kis dubai csinibabat erre a par hetre :). Vigyazz az autora ossze ne tordd ;) . Na jo legyel es jo szorakozast !. Ja keress valami olcsobb szallodat ahova erdemes elmenni egy hetre.

Udv : Jozsi J. (Support team)
süti beállítások módosítása